zaterdag 5 november 2011

Larousse Gastronomique

Miljarden kookboeken zijn er te koop over ieder denkbaar eetbaar voorwerp is wel een kookboek uitgebracht. Landen, streken noem het maar op er is wel een kookboek van.
Maar wat is nu HET kookboek?
Voor mij zijn dat er 2:


  • Le guide Culinaire van Escoffier

  • Le Grand Larousse Gastronomique.

Het eerste is uitgeven in 1920 en het tweede in 1938 ( ja de oudjes doen het nog goed) Ze doen het zo goed dat ze iedere keer weer opnieuw worden herzien en uitgegeven (Larousse = 8e druk, Escoffier = 7e druk).

Waren de eerste versies alleen gericht op de Franse keuken, de moderne versie bevatten ook informatie en recepten uit de keukens van andere landen.

Sinds september dit jaar(2011) kun je van de nieuwste druk van Larousse ook een paberback versie kopen. De orginele versie bestaat uit een gebondenboek en een receptenboek. De paperback uitvoering is een cassette van drie boeken, De recepten staan echter niet in een apart receptenboek, maar bij de onderwerpen in het boek. De originele uitvoering kost € 109, -, de paperback uitvoering € 49,95, en daarmee is hij ineens betaalbaar.

En, yes, ik heb hem gekocht. Een culibijbel, anders kan ik het niet noemen, veel informatie, recepten en tabellen met wetenswaardigheden, weinig foto's , maar die staan ook niet in de 'dure' uitvoering.
Kort en goed: een geweldige informatie en inspiratiebron voor nieuwe kookideeën en recepten.

Je zult er, hier op de site, zeker nog de resultaten en producten van zien.
Een echte aanrader voor wie het koken net iets meer is als een noodzakelijke dagelijkse taak/bezigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten