dinsdag 22 november 2011

Patat shoarma Koolhydraat arm

Categorie: Hoofdgerecht

Als je op een koolhydraat arm dieet zit, dan zijn aardappels taboe en dus ook patat.
Dit recept is een prima vervanger voor de standaard patat shoarma.
In dit recept maken we alles zelf, dus ook de shoarma kruiden en de shoarmasaus, in de gekochte saus zitten vaak e-nummers, en dat willen we niet.

Voor de kruiden
Gemberpoeder
Korianderpoeder
Djintan
Kurkuma
Pimenton
Peper
Zout
Cayennepeper
Nootmuskaat
Kaneel

Doe van alles een 1/2 theelepel in een kommetje en roer doorelkaar.
Wil je het iets pittiger, voeg dan wat extra cayennepeper toe.

Shoarmasaus:
1 Blikje tomatenpuree
1 eetlepel sambal
1 tl tijm
1 tl rozemarijn
1 tl salie
1 tl oregano
peper
zout
zoetstof
water.

Doe de puree en de kruiden, in een kom . Roer dit nu met een garde en voeg steeds een beetje water toe, tot de je de voor jou, juiste dikte hebt bereikt. Breng op smaak met perper zout en zoetsof.

Shoarma
3 kipfilets of 500 gram hamlappen.
1 prei
1 knolselderij
olie


Schil de knolselderij en snij hiervan patat repen.
Zet deze in een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Kook ongeveer 5 minuten

Snij het vlees in dunne reepjes. Strooi er de shoarma kruiden overheen en meng deze door het vlees. Verhit een pan met olie en braad daar het vlees in.
Snij ondertussen de prij in dunne ringen. Zet de frituurpan aan
Als het vlees bruin kleurt voeg je de prei toe. Bak dit nog zo'n 5 minuten mee.

Giet de knolselderij af en bak deze vervolgens in de frituurpan tot ze bruin kleuren.

Schep de frites op een bord leg daarboven op de shoarma en giet er de saus over.
Schep er eventueel nog lekkere volle mayonaise op.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen