dinsdag 15 november 2011

Vegetarische curry ( koolhydraat arm)

Categorie: Hoofdgerecht
4 personen

1 spaanse peper
2 sjalotjes
4 teentjes knoflook
2cm gember
1 rode paprika
1 groene paprika
2 aubergines
200ml creme fraiche
100 ml volle yoghurt
2 theelepel korianderzaad
2 theelepels kerriepoeder
peper
zout
olijfolie
klontje boter


Snij de sjalotjes, de spaanse peper, de gember en de knoflook fijn.
Snij de paprika en de aubergines in stukken.

Verhit een pan en doe er de olijfolie en het klontje boter in.

Voeg nu alle in stukken gesneden groenten toe.
Doe er vervolgens de koriander bij. Fruit het geheel ongeveer 5 minuten, onder af en toe roeren.
Klop ondertussen de creme fraiche los en doe daar de yoghurt bij.
Voeg dit mengsel toe aan de groentemix.
Roer dit goed door elkaar en breng aan de kook.
Zodra het kook voegt u de kerrie toe. Laat het nu op een laag vuur nog zo'n 5 minuten koken, tot de aubergine zacht is geworden. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer er Naanbrood bij of rijst. ( daar zitten wel koolhydraten in).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten