vrijdag 7 februari 2014

Kersenclafoutis

Op speciaal verzoek een heerlijk en makkelijk te maken dessert.

Ingrediƫnten:

450gr rijpe kersen (ontpit) of  uit een pot
100. Gr. Fijne kristal suiker
2 eieren en 1 dooier
100 Gr. Bloem
Snufje zout
174 ml melk
4 el slagroom
1 zakje vanillesuiker

Vet een ovenvaste schaal in.
Verdeel de kersen over de bodem.
Warm de oven voor op 200 graden.

Klop de suiker met de eieren en de dooier tot lichtgeel.
Klop de bloem en het zout erdoor. Dan de melk, de room en de vanillesuiker er door kloppen tot er een glad beslag ontstaat.

Bak de clafoutis in 45 minuten tot deze goudbruin is.

Laat 5 minuten staan en serveer hem heet, of later op kamer temperatuur.

de kersen kunnen door ander zacht fruit worden vervangen, bijv: frambozen.