zondag 21 december 2014

Koresht Fesejan (Perzisch gerecht)

Ik kreeg dit gerecht van een Perzische collega. Ik heb het een beetje getweakt.


Nodig:
750 gr Kip zonder botten. In blokjes
2 uien (fijn gesneden)
200 gram fijn gemalen walnoten
300 gram granaatappel siroop ( te koop bij de Turkse supermarkt.)
1 liter water
1/4 tl nootmuskaat
1/4 tl kaneel
1 Laurierblad
peper/zout
2 eetlepels basterdsuiker.

Saffraan
Tl suiker
Basmatirijst 400 gram

Gebruik voor het stoven een gietijzeren pan.

Bak de kip in een mengsel van olie en boter bruin.
Leg apart.
Bak de ui lichtbruin.
Bak dan de walnoten zo'n 3 minuten mee.

Doe nu de kip er bij. Dan het water. Breng aan de kook. Doe nu de nootmuskaat, kaneel en
laurierblad er bij en laat het geheel 45 min zachtjes stoven
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Giet de siroop erbij en dan de suiker. Roer goed door elkaar en laat het, onder af en toe roeren, nog 1
uur op een laag vuur zachtjes sudderen.

Wrijf de tl suiker en de saffraan fijn in een vijzel. Doe er 5 eetlepel water bij een laat een poosje staan.
Kook de basmatirijst. Neem een kopje van de rijst en meng dat met de saffraan. Strooi het over de
rest van de rijst.

Serveer met gebakken courgette of een salade.