maandag 15 juni 2015

Rabarber met gember

500 gr rabarber
4 eetlepels suiker
2 eetlepels gemberjam
50 cc water
100 cc Merlot wijn

Snij de rabarber in kleine plakjes
Doe het samen met de overige ingrediƫnten in een pan, breng aan de kook en laat 15 tot 20 minuten sudderen ( tot de rabarber zacht is)


zondag 7 juni 2015

Frisse zomersalade

Voor twee personen. 
6 middelgrote aardbeien in stukjes gesneden
1/4 mango in kleine blokjes
10 rode zoete druiven
1/2 gerookte kipfilet in blokjes
10 dobbelsteentjes belegen kaas
100 gram gesneden ijsbergsla
1 1/2 eetlepel mosterd dille saus
1 eetlepel balsamico 

Meng alles, behalve de balsamico, door elkaar. 
Schep in een diep bord en sprenkel er de balsamico overheen. 

Heerlijk als voorgerecht, of bij pasta's.