donderdag 21 november 2013

Patatas Bravas

Heerlijke pittige Spaanse aardappels. PAS OP. Als je er eenmaal mee aan het eten bent is het moeilijk om te stoppen.

ingrediënten:
1,5 à 2 kg aardappels
1 ui
2 teentjes knoflook
1 tl komijn
1 blikje tomaten puree
1/4 tl chilipoeder
1 tl Harissa ( of sambal)
2 tl paprika poeder
125 cc witte wijn
zout
peper
1 tl suiker.

Was de aardappels. Snij de aardappels in partjes ( dus niet schillen)
Doe de aardappels in een ovenschaal , besprenkel met olie en zet deze, 45 min,  in de voorverwarmde oven (220 graden) tot ze goudbruin zijn.

Snij de ui en de knoflook fijn. Bak deze tot de ui glazig wordt. Voeg nu de tomatenpuree toe. Bak deze mee tot het niet meer zuur ruikt.
Voeg nu de Harissa, de komijn, paprika- en chilipoeder toe. Roer even door.
Blus af met de wijn. Doe nu de suiker erbij en roer nog even door.
Laat het nu nog 30 min. zachtjes sudderen onder af en toe doorroeren. Voeg eventueel water toe als de saus te dik wordt. Voeg peper, zout en eventueel nog suiker naar smaak toe.

Haal de aardappels uit de oven en doe deze in een schaal. Giet de saus erop en meng deze goed door elkaar.
Lekker met een frisse salade. Of gewoon als tapas bij de borrel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten