woensdag 23 oktober 2013

Rajma Masala Vegetarische Curry van Kidneybonen uit India

Ik ben nu helemaal op de Indiase toer. Dat is een geweldige keuken met heerlijke geurige kruiden die veel smaak geven. Ik heb hier in de buurt een Chinese supermarkt gevonden die het grootste deel van deze kruiden op voorraad heeft, tegen zeer schappelijke prijzen.

Wenzhou Hang
Marskant 14
7551BV Hengelo ov
074 2568273

Afgelopen week al een aantal curries gemaakt. Afgelopen weekend een Chicken Byriani. (Daar zet ik het recept nog wel een keer van online).
Van die Byriani is nog wat van over en daar maak ik vandaag een heerlijke curry bij van kidneybonen. In het Indiaas heet het Rajma Masala. Waarbij Rajma voor de kidneybonen staat en Masala, de wijze waarop het is klaar gemaakt.
Nu hoort er in een Masala geen knoflook, maar Asafoetida, maar dat is hier moeilijk te krijgen, dus heb ik er maar knoflook in gedaan. Wil je het goed maken dan moet je de knoflook dus vervangen door een theelepel Asafoetida. Heb je geen Tamarinde (asemwater) dan kun je dit vervangen door azijn of citroensap, al smaakt dat dan wel weer net anders. Vroeger kon je dit nog wel eens bij de supermarkt kopen bij de afdeling "Buitenlands eten". Nu zie ik het daar niet meer, maar misschien in jouw supermarkt nog wel. Ik heb het bij Wenzhou Hang gekocht. Hij zou kijken of hij de volgende keer als ik kom ook asafoetida op voorraad heeft.
Laat eens horen wat je van dit en/of andere recepten vindt, of als je vragen hebt, kun je die hier ook plaatsen.
Eet smakelijk

Rajma Masala


Receptuur 4 personen
Gereedschap materialen

1 blik Kidneybonen
1 tl Komijnzaad
2 uien (gesneden)
1 chilipeper (gesneden)
2 cm gember (fijn gesneden)
3 teentjes knoflook (fijn gesneden)
1 blik gepelde tomaten
2 tl Garam Masala
1 tl Korianderpoeder
1 tl Chilipoeder
1 el Tamarinde vloeistof
1 el (Palm)suiker
Verse Koriander blaadjes




Wok
Schaal
Lepel
Zeef


Werkvolgorde
Kritieke punten
1. Verhit de wok.
2. Doe de olie in de wok
3. Bak de komijn zaadjes tot ze sputteren
4. Doe de ui er bij en bak deze tot ze bruin wordt


5. Zeef ondertussen de gepelde tomaten. Vang het vocht op in een schaal.


6. Als de uien bruin zijn, voeg dan de chilipeper, de knoflook en de gember toe. Bak dit 2 a 3 minuten.
7. Doe nu de uitgelekte tomaten erbij en roer flink. Bak nu tot de olie vrijkomt.
8. Voeg nu de Garam Masala, het Chilipoeder en het Korianderpoeder toe. Laat het nog zo'n 2 minuten op staan.
9. Doe nu de kidneybonen erbij inclusief het vocht uit het blik.
10 Breng aan de kook
11. Voeg het afgelekt vocht van de tomaten toe
12. Voeg het tamarindevocht toe.
13 Breng weer aan de kook en voeg dan de (palm)suiker toe.
14 Laat nu inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.


15 Strooi vlak voor het serveren nog de korianderblaadjes op de Masala.


Heerlijk met Basmati rijst of Naanbrood.
Je kunt het ook met een andere curry combineren.


 3. Pas op voor hete spetters!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten