Tarte Tatin
Receptuur 8-12 personen |
Gereedschap materialen |
5-6 Grote Appelen 75 gram Roomboter 100 gram suiker 1 pak Bladerdeeg 1 tl Kaneel 1 zakje Vanille suiker |
Koekenpan (28 cm) Groot bord (28-30 cm) |
Werkvolgorde |
Kritieke punten |
1. Schil de appels en snij in partjes 2. Smelt de boter op een niet te hoog vuur. 3. Voeg de suiker toe en zet het vuur hoger. 4. Strooi kaneel en vanillesuiker in de pan 5. Doe de appel partjes in de pan als de suiker bruin begint te kleuren 6. Bak de appel partjes zo'n 3 minuten 7. Haal de pan van het vuur en bedek nu de appelpartjes met het bladerdeeg. 8. Plaats nu de pan in een voorverwarmde oven van 180 graden en de Tarte Tatin 30-45 minuten tot het bladerdeeg gaar is. 9. Laat de pan nog 10 minuten staan. 10. Keer nu de Tarte Tatin om op een bord. 11. Serveer warm of koud. |
3. Pas op dat de suiker niet verbrand. 7. Stop de bladerdeeg goed in aan de zijkant. |
Je kunt de appelen vervangen of combineren door/met peren, pruimen, of elk ander hard fruit.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten