donderdag 20 oktober 2011

Broodpudding

Categorie: Dessert

Puddingvorm van minimaal een liter
6 sneetjes casinowit
7 dl melk
4 eieren
140 gr suiker
1 vanille peul (of 1 zakje vanille suiker)
1/2 citroenschil
( rozijnen = optioneel)

Doe de melk in een pan.
Snij de vanillepeul in de lengte doormidden. Verwijder de zaadjes met en mes en doe deze in de melk. Doe de peulen ook in de melk. Rasp een halve citroenschil in de melk. (voeg eventueel de rozijnen toe) Breng de melk aan de kook.

Snijd de korsten van de sneetjes casino. Snij vervolgens de sneetjes in vingers van ongeveer 1 cm dik. ( kijk hieronder wat je met de korsten kunt doen)
Bekleed hier mee de puddingvorm en vul met de rest van de vingers de vorm in het midden.

Klop de eieren met de suiker tot een geheel. Verwijder de peulen uit de kokende melk. Neem de melk van het vuur en giet deze, al roerend op het mengsel van eieren en suiker. ( Blijven roeren anders krijgen we gestold ei).
Giet nu dit mengsel in de puddingvorm en laat dit 10 minuten staan.
Zet de oven aan en verwarm deze nu voor op 155 graden.
Bak vervolgens de pudding in 40 minuten gaar.

Laat de pudding afkoelen. Serveer met aardbeien en slagroom, of frambozencoulis.
Uiteraard kan het ook zo gegeten worden.


Broodkorsten. Het is jammer om deze weg te gooien.
Leg ze in een oven van 60 graden gedurende 2 uur. Ze zijn dan droog en knapperig. Als je ze nu in de blender doet heb je prima paneermeel. Je kunt ze ook in blokjes snijden en ze als croutons gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten