donderdag 20 oktober 2011

Tilapiafilet op Oostersewijze

Hoofdgerecht Vis

TilapiaFilet op oosterse wijze
4 personen

500 gr tilapia filet
500 gr Rijst
1 ui
3 paprika’s ( rood, groen, geel)
1 Spaanse peper
2 teentjes knoflook
Stukje gember (2 ½ cm) Of gember poeder
Koriander blad
Peper
Zout
Olijfolie
1 limoen

Pel de ui en snij deze in ringen
Snij de paprika’s in stukken van ongeveer 2 cm ( grof)
Verwijder de zaadjes uit de Spaanse peper en snij deze fijn( je kunt de zaadjes ook laten zitten, dan wordt het scherper).
Snij de knoflook fijn ( of druk door de pers)
Schil de gember en snij deze eveneens fijn
Als je verse koriander gebruikt snij je de bladeren zo fijn mogelijk
Snij de tilapia filet in grove stukken ( niet te klein snijden)

Kook de Rijst
Neem een wok zet deze op het vuur en laat deze heet worden. Giet nu de olie in de wok en vervolgens de ui en de Spaanse peper . Fruit dit tot de ui glazig wordt voeg nu de paprika, de knoflook, de gember en koriander toe. Bak dit 5 minuten onder voortduren roeren.
Voeg er nu de tilapia filet bij en bak dit nog 5 minuten. Peper en zout naar smaak toevoegen.
Snij, net voor het serveren, de limoen door midden, knijp 1 helft uit boven het gerecht, snij de andere helft in plakje en garneer daar mee de borden.

Serveren met de rijst en een roerbak groente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten