donderdag 20 oktober 2011

Butterscotch Cheesecake met whisky

Categorie: Gebak/dessert


Nodig:
Voor de butterscotch:
125 gram boter
250 cl slagroom (hou 2 lepels achter voor de cake)
100 gram (riet)suiker


Doe alles in een pannetje en laat dit op een zacht vuur koken, onder voortdurend roeren tot het goudbruin wordt.


Zet in de koelkast tot deze afgekoeld is.


Cheesecake:
250 gr volle roomkwark ( of andere zachte kaas)
2 eetlepels slagroom
20 cl Whisky ( speyside)
De helft van het butterscotch mengsel.
2 gelatine blaadjes
80gr boter
8 digestive biscuitjes


Neem een bakvorm van 20 cm doorsnede en bekleed deze met bakpapier.


Verkruimel de koekjes en smelt ondertussen de boter op een laag vuur.
Zodra de boter opgelost is meng je de koekkruimels door de boter.


Bekleed de bodem van de bakvorm met het koek/boter mengsel en zet in de koelkast om hard te laten worden.

Meng de kwark, slagroom, whisky en butterscotch in een kom. Week de gelatineblaadjes in weinig water( koud water met de blaadjes langzaam verwarmen tot deze opgelost is en dan aflaten koelen)
Meng de opgeloste blaadjes door de kwark.
Giet ket kwark mengsel in de bakvorm en laat het geheel opstijven in de koelkast.

Serveren met de overgebleven Butterscotch.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten