Nodig:
Voor de butterscotch:
125 gram boter
250 cl slagroom (hou 2 lepels achter voor de cake)
100 gram (riet)suiker
Doe alles in een pannetje en laat dit op een zacht vuur koken, onder voortdurend roeren tot het goudbruin wordt.
Zet in de koelkast tot deze afgekoeld is.
Cheesecake:
250 gr volle roomkwark ( of andere zachte kaas)
2 eetlepels slagroom
20 cl Whisky ( speyside)
De helft van het butterscotch mengsel.
2 gelatine blaadjes
80gr boter
8 digestive biscuitjes
Neem een bakvorm van 20 cm doorsnede en bekleed deze met bakpapier.
Verkruimel de koekjes en smelt ondertussen de boter op een laag vuur.
Zodra de boter opgelost is meng je de koekkruimels door de boter.
Bekleed de bodem van de bakvorm met het koek/boter mengsel en zet in de koelkast om hard te laten worden.
Meng de opgeloste blaadjes door de kwark.
Giet ket kwark mengsel in de bakvorm en laat het geheel opstijven in de koelkast.
Serveren met de overgebleven Butterscotch.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten