donderdag 20 oktober 2011

Chocotaart

Categorie: Gebak

Taart
5 eieren(op kamer temperatuur)
150 gram suiker
1 zakje vanille suiker
25 gram maizena
125 gram bloem

Klop de eieren met de suiker tot een luchtig geheel ( 10 minuten in een keukenmachine).
Zeef de bloem en de maizena en schep deze met een spatel door het beslag.
Doe het beslag in een ingevet bakblik en bak hem in 35 min gaar ( 180 graden)
Laat hem afkoelen, snij dan doormidden en vul met whatever you want( aardbei, kersen etc).

Chocolade laag.
85 gram cacaopoeder
125 gram poedersuiker
130 gram boter
125 gram basterdsuiker
6 eetlepels water
1 zakje Vanillesuiker

Meng de poedersuiker met de cacao.

Doe de basterdsuiker, boter en water in een pannetje en laat dit smelten.
Zodra het gesmolten is meng je dit met de cacao/suiker mix.
Smeer het dan direct op de taart ( niet te lang wachten, want de mix stolt behoorlijk snel).
Zet de taart daarna in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten